maandag 29 september 2008

Groepje de kieviet

Wij zijn het groepje van de kieviet en aan ons de eer om de eerste blog te schrijven. Woensdag gaan we beginnen op de steiger, dus hebben we vandaag nog even de tijd om te gaan oefenen! Morgen is er een dagje voor de woonbeurs gereserveerd. Even ontspannen. Vandaag zijn we om kwart over 9 begonnen met praktijk les met de gehele groep van 32 mensen, we hebben uitleg gekregen over de blog die we elke dag bij willen gaan houden en zijn nu bezig met het realistisch inschilderen van de vogels. We hebben ontzettend veel zin in de aankomende weken, dan gaat het echte werk pas beginnen. Vogels op een wand van 15 bij 12 schilderen. Een echte uitdaging dus!

Namens: Deborah Winnik, Kayleigh van Kesteren, Roos van Putten en Marlotte de Jong.

Ontwerp Grietstraat

Nog een paar dagen en we beginnen met het echte werk op de steiger. Nu zijn we bezig met het maken van studies van het ontwerp. Het werk bestaat uit letters zetten, realistisch schilderen en contouren schilderen, zie de tekening hiernaast. We hebben het ontwerp in gelijke stukken ingedeeld, en elk groepje is nu bezig met een deel. Nu nog in het klein, straks groot op de muur van 15 x 12 meter!

zondag 28 september 2008

Muurschildering Grietstraat

Welkom op de weblog van de muurschildering aan de Grietstraat in Utrecht. Komende weken zijn we aan het werk op een enorme steiger. We gaan met de groep van de restauratie/decoratierichting van Nimeto Utrecht een gigantische muur decoreren. Dit is de plek waar je komende weken alle vorderingen kunt lezen over onze werkzaamheden voor dit project. Het initiatief voor dit project komt van de Utrechtse kunstenares Lisette Jansen, zij heeft ook het ontwerp gemaakt voor de schildering.

Namens Nimeto - Ivanka Massink.