zondag 5 oktober 2008

De tortelgroep

Hallo, wij zijn de groep die de Turkse tortelduif gaan realiseren op de muur in de Grietstraat. De groep bestaat uit vijf mensen: Laura , Nikki, Nadieh, Joyce en Yoleen. Vanaf de beginfase van het project zijn we druk bezig geweest met ons verdiepen in allerlei voorstudies om het eindresultaat zo goed en natuurlijk zo mooi mogelijk te krijgen. Hiervoor is er een PVA opgesteld met alle planningen , taakverdelingen en belangrijke achtergrond informatie van de vogel die wij uiteindelijk gaan schilderen.

Om ons schildertalent weer op gang te krijgen na de lange vakantie hebben we van te voren ook een aantal oefenpanelen gemaakt. Hierop hebben we een wat kleinere uitvoering van de Tortel gemaakt met alle details die erin voorkomen. Ook hebben we de technieken wat bijgeschaafd door kleuren te mengen en verlopend te schilderen.

Zelf zijn we al aardig trots op het eind resultaat van het oefenpaneel. We zijn daarom ook erg benieuwd al hoe het gaat uitpakken op de erg grote wand in de Grietstraat!

Geen opmerkingen: