dinsdag 28 oktober 2008

Groeten van de Grutto

Voordat we de Grutto er op gingen zetten op de muur, hadden we eerst op school uit vergroot op papier. Vanaf de papier konden we zo makkelijker op de muur zetten. De oranje lijnen van de omtrek van de Grutto en in zijn lichaam, hadden we als eerst opgebracht en daarna de rivieren er op geschilderd. In het lichaam van de Grutto staat een landschap in, waar ze in leven. In het begin was het wel lastig om te bedenken hoe we dat gingen uitvoeren, maar gelukkig kwamen we daar snel achter. De ondergrond kleur (olijfgroen) hadden we eerst er op geschilderd en toen dat droog was hadden we het met verschillende kleuren groen er overheen getamponneerd. Daarna gingen we het landschap met bruin en glacis er op decoreren en daar overheen hadden we het met groen en glacis getamponneerd. De rivieren waren heel erg wit en als je goed op de foto ging kijken zag je dat er nog details er in zaten. Dat hadden we gedaan met rood / bruinige kleur en glacis met een varkensharen kwast er op aangebracht. Toen dat af was hadden we de oranje lijnen over nieuw geschilderd met een letter penseel, want er was zo veel over heen geschilderd / getamponneerd dat je de lijnen nauwelijks nog zag. De allerlaatste dag kwamen we er achter dat op de snavel van de Grutto nog een rooster er op kwam. Die moest natuurlijk ook gedecoreerd worden, zoadat het één geheel wordt met de Grutto en de muur. We hebben de Grutto negen dagen er over gedaan. Toen het echt helemaal af was, waren we echt heel tevreden wat er hadden gemaakt en dat hadden we natuurlijk gevierd!

Grutto: Petra, Joyce, Xue en Gina

1 opmerking:

Anoniem zei

CONGRATULATIONS!!
Met jullie prachtige muurschildering!
Heel, heel hartelijk dank voor jullie plezier in dit werk, jullie discipline en doorzettingsvermogen daarbij. Voor het superresultaat.


Zoals ik over mijn eigen werk eigenlijk nooit voor 100% tevreden ben, heb ik puntjes van kritiek wat betreft jullie werk. Ik vind het groen van de maïs (kwartel) net te hard,
mis de hoge lichten op het ijs (kievit) en de sloten (grutto) en de raampjes bovenin (tortel) zijn nogal nadrukkelijk.
Maar een gemiddelde toeschouwer heeft daar geen notie van. Die staat echt te gapen:
trimmer, fietser, voetganger en zelfs automobilist houdt stil.

Als je van de Wittevrouwensingel komt aanrijden zie je het logo en de tortel als aankondiging van meer moois.
Het logo behoeft uitleg. Mijn 2 betekenissen zijn orëntatiepunt en saamhorigheid.
Oriëntatiepunt: de G-sleutel geeft met zijn middelste krul de G aan op de notenbalk. En als
je de G weet, weet je de A, weet je enz. Deze muurschildering staat in de Grietstraat.
En als je de Grietstraat weet, weet je de Vogelenbuurt, Utrecht, Europa, enz.
Saamhorigheid: de vogels zijn figuurlijk, staan voor de bewoners, een diverse pluimage. Als je de instelling hebt dat ieder de moeite waard is om naar te luisteren werk je aan samenhang en geborgenheid in een samenleving.

Succes met jullie studie.
En als er iets moois te zien is, geef dan een seintje.
Lisette